Vacature Transitiebegeleider – Voltijds – onbepaalde duur – Transitiehuis Leuven

Durf jij te springen in een nieuwe uitdaging? Geloof je in kansen en wil je meebouwen aan een kansenfabriek voor gedetineerden? Lees dan zeker verder!

Het transitiehuis van Leuven is een plek waar veroordeelden de regie over hun leven nemen en onder intensieve begeleiding hun plek in de samenleving opnieuw vormgeven. Een transitiehuis vormt een brug tussen opsluiting in een klassieke gevangenis en een volgende strafuitvoeringsmodaliteit onder begeleiding van een justitiehuis. De bewoners worden deelnemers genoemd. Deze term verwijst naar de actieve positie. Ze nemen actief deel aan hun individuele re-integratietraject, maar ook aan het groepsproces én aan het project ‘transitiehuis’.

De focus ligt op een integrale aanpak met het oog op het creëren van een veilige, huiselijke sfeer én een intensieve ondersteuning van de deelnemer in het uitbouwen van een betekenisvol leven op alle levensdomeinen. Als transitiebegeleider heb je hierin aandacht voor het individuele traject van elke deelnemer, alsook voor de groepsdynamische processen zodat het transitiehuis gekenmerkt wordt door een positief leefklimaat. Er wordt ingezet op het vergroten van autonomie, op het versterken van banden met belangrijke anderen in het leven van de deelnemer, op het zien en opnemen van verantwoordelijkheid en op het ontwikkelen van een positieve identiteit.

Als transitiebegeleider werk je in vroege, late en nachtshiften. Je ondersteunt het samenleven in groep en leidt het dagelijkse leven in goede banen. Je bent het eerste aanspreekpunt en een mentor voor de deelnemers. Je draagt bij aan het ontwikkelen van een evenwichtige dagstructuur met voldoende zinvolle invulling. Je organiseert en begeleidt groepsactiviteiten, zowel binnen- als buitenshuis. Je vergroot de zelfredzaamheid van de deelnemers op alle levensdomeinen en faciliteert toeleiding naar de nodige dienst- en hulpverlening.

De Kansenfabriek staat als organisatie voor innovatie, integriteit en empowerment en wil talent aantrekken dat past binnen de cultuur van de organisatie. Ben jij dat talent? Werk jij vanuit een positief mensbeeld? Kan jij grenzen trekken en toezicht en controle houden op een constructieve manier? Kan jij verbindend communiceren? Neem je graag initiatief en wil je meebouwen aan een jonge en dynamische organisatie? Heb je een diploma in een psychosociale richting en/of relevante ervaring? Of misschien gewoon enorm veel goesting om mee te werken aan dit bijzondere verhaal? Dan is de Kansenfabriek op zoek naar jou!

Je maakt deel uit van een gedreven team van transitiebegeleiders en integratiecoaches, onder leiding van een coördinator. Verloning volgens PC 319.01, barema B2a + premies voor avond- nacht- en weekendwerk. Maaltijdcheques. Opleiding en coaching op de werkvloer. Flexibiliteit. Innovatie. Groeikansen.

De opening van het transitiehuis van Leuven is voorzien voor mei 2024.

Meer info of wil jij je kans al wagen? Aarzel dan niet om je kandidatuur voorzien van CV en motivatiebrief te sturen naar leen@dekansenfabriek.be.